Inmiddels werkt Jan al weer een heel aantal jaren in het domein van het informatiebeheer en informatiemanagement. In wisselende rollen van adviseur, interim- en verandermanager, projectleider en coach maar ook met mijn beide benen in de modder.

Jan denkt en werkt vanuit inhoud en vanuit mensen. Dit betekent dat hij vanuit een optimistische en positieve kijk op zaken doelgericht werkt naar een resultaat. Maar altijd met
oog voor de talenten van zijn samenwerkingsrelaties. Jan laat zich omschrijven als een evenwichtig persoon, zelfverzekerd en laat zich niet uit het veld slaan bij tegenslagen. Als
verantwoordelijke voor een klus is Jan duidelijk in zijn visie.

Hij gaat moeilijkheden niet uit de weg, weet verantwoordelijkheid te nemen, bestuurlijk draagvlak te creƫren en kan goed relativeren. Jan neemt initiatief en veranderingen zijn voor hem eerder uitdagingen dan bedreigingen. Jan heeft graag mensen om zich heen, maar kan heel goed zelfstandig functioneren. In de samenwerking is hij energiek en daadkrachtig en hij kan en wil veel onderwerpen tegelijkertijd behandelen. Jan stuurt indien mogelijk op consensus tussen mensen met uiteenlopende belangen en motieven maar als dit niet mogelijk is dan gaat hij een confrontatie zeker niet uit de weg. Hierbij laat hij gedrevenheid zien om sociaal-maatschappelijke situaties te willen verbeteren. Jan is een katalysator waarbij hij zowel kan en zal sturen als zich volgend opstellen. Jan kan op een logische en consequente wijze beleidslijnen en strategie doordenken naar actieplannen, taakverdeling en planning.

Kenmerkend voor zijn manier van werken zijn, sociale kracht, menselijke betrokkenheid, actiegerichtheid en samenwerkingsgerichtheid. In de communicatie en afstemming met anderen zal men Jan vlot leren kennen als enthousiast, zorgvuldig, actief, soepel meeverend en als een persoon die ‘aanwezig’ is.