Persoonlijke stijl

Ben Jonkeren (1950) is partner en mede-oprichter van Dino4. Hij studeerde politicologie en bestuurskunde. Hij heeft een ruime werkervaring op het gebied van de inrichting en organisatie van de informatievoorziening in algemene zin en van de documentaire informatievoorziening in het bijzonder. Ben heeft een open houding en doet zijn werk met enthousiasme en plezier. In zijn stijl van leiding geven gaat hij uit van het belang van de mens in de organisatie. Hij stimuleert eigen initiatief en verantwoordelijkheid en verbindt dit aan het zoeken naar verbinding en samenwerking binnen organisaties.Hij is een creatieve en inspirerende verandermanager die de visie, kennis en het vermogen heeft om het vakgebied Informatiemanagement binnen organisaties concreet gestalte te geven.

Ervaring

Ben heeft meer dan 30 jaar ervaring in het domein van het informatiemanagement, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven. In wisselende rollen van adviseur, interimmanager. verandermanager, opleider en coach. Tussen 2006 en 2009 was hij als interimmanager bij het UWV verantwoordelijk voor  de inrichting van de documentaire Informatievoorziening (175 medewerkers), inclusief de daaraan verbonden herinrichting van de post-logistieke processen. In de jaren daarvoor was hij vooral actief in de wereld van de waterleidingbedrijven en bij waterschappen. Recent heeft Ben bij onder andere de waterbedrijven Vitens en Oasen, bij verzekeraar Agis, zorginstelling Amerpoort en verschillende gemeenten bijgedragen aan de digitalisering van de bedrijfsvoering, zaakgericht werken en aan de (functionele) implementatie van Microsoft Sharepoint.

Expertise

Ben is hiernaast hoofddocent binnen de opleidingstak van Dino4, waarin hij zijn expertise en jarenlange ervaring in het vakgebied op inspirerende wijze deelt met professionals in het vak. Hij is actief binnen de Leergang Adviseur Digitale Organisatie en de Customer Journey.

‘In company’ heeft Ben ook veel teams die verantwoordelijk zijn voor de informatievoorziening getraind en gecoacht. Zoals onder andere bij de volgende organisaties:

• Universiteit van Amsterdam
• Servicecentrum Drechtsteden
• Gemeenschappelijk Belastingkantoor Lococensus-Tricijn
• Gemeente Naarden
• Gemeente Oirschot
• Waterbedrijf Evides
• Wooncorporatie Elkien