PaddingtonEen maand geleden zat ik rond dit tijdstip in Londen. Niet zomaar, maar voor een vierdaagse training over SharePoint. De huidige SharePoint ontwikkelingen gaan met de 2013 versie in een rap tempo door, waardoor ook ik als adviseur bij moet blijven. De training vond plaats in een bruisende omgeving van het Paddington station in Londen. Snel leerde ik het internationale gezelschap kennen: een docent uit Amerika, een recordsmanager uit Duitsland en een solution manager uit Finland. Interessant om te zien dat vrijwel geen enkele deelnemer bij een overheidsorganisatie werkte. SharePoint leeft bij de grote multinationals in de gehele wereld. Inspirerend!

In vier dagen heb ik veel kennis opgedaan. Maar ik heb zelf weer terug moeten keren naar de basis van SharePoint.  Met welke intentie heeft Microsoft het platform willen ontwikkelen?  En hoe zetten wij in de wereld en in Nederland in het bijzonder SharePoint in? Het kan geen kwaad om voor je eigen organisatie waar je werkt, ook terug te gaan naar deze basis. Waarschijnlijk gebruik je SharePoint voor documentmanagement en samenwerking.  Denk eens verder, voor profitorganisaties is bijvoorbeeld het recordsmanagement in SharePoint zeker aan te bevelen.  En gebruik je bijvoorbeeld in je eigen organisatie de automatiseringsmogelijkheden van SharePoint al? De standaard workflows zijn gemakkelijk te gebruiken en bieden zoveel meerwaarde voor je medewerkers.

Het lukt me uiteraard niet om alles uit de vier dagen training voor jullie in deze blog neer te zetten. Een paar ideeën heb ik je hopelijk wel gegeven. Mijn advies, ga niet met de stroom van alle dag mee om SharePoint zomaar in te zetten omdat je SharePoint op de plank hebt liggen. Doe het bewuster en haal het maximale uit het pakket dat zoveel mogelijkheden biedt.

Op cursus in Londen!
Getagd op: