Dino4 Kashiwagi2Dean Kashiwagi’s Best Value Procurement verlegt grenzen
Een fles water, zijn huwelijk en al zijn kinderen haalde Dean Kashiwagi erbij om zijn publiek te overtuigen. Dat liet zich graag inspireren door de woordenvloed van de koning van ‘simpel en dominant’ aanbesteden. Het touw en het plakband dienen om de sceptici in de eigen organisatie in toom te houden. Totdat ze het wonder van Best Value Procurement met eigen ogen hebben aanschouwd.
Halverwege zijn optreden vertrouwt Kashiwagi zijn toehoorders het geheim toe van zijn huwelijk. Pas na twintig jaar echtelijke trouw en acht kinderen kwam hij erachter. Dat hij zijn vrouw alleen had kunnen veranderen vóórdat hij met haar trouwde. Prompt schafte hij alle regels in zijn huisgezin af. En tekende daarmee voor blijvende huiselijke vrede.

Zo is het ook met aanbesteden, leerde hij. Uit de omstandigheden aan het ‘Kashiwagi Theorybegin’ van de opdracht volgt onverbiddelijk het uiteindelijke resultaat. Net zoals een fles valt als je hem los laat. Het enige verschil is dat je bij de fles zeker weet wat zal gebeuren. Dat zou bij aanbesteden ook zo zijn, als je over alle benodigde informatie zou beschikken. Maar dat doe je niet, en dat geldt zeker voor de opdrachtgever. Is het contract eenmaal gesloten dan is er nog maar één partij die invloed kan uitoefenen op het resultaat: de opdrachtnemer. En de kunst van aanbesteden is dan simpel. Vind de opdrachtnemer met de meeste expertise voor de klus en zet hem op de goede manier aan het werk.

Certificering Kashiwagi

Laat het praten over aan de markt
Gezond verstand en logica zijn volgens Kashiwagi de belangrijkste vereisten voor een opdrachtgever. Die moet inzien dat het huidige systeem van aanbesteden op prijs onvermijdelijk leidt tot problemen. Dan is de opdrachtgever het meeste aan het woord, met steeds dikkere documenten met steeds meer details. Telkens weer moet hij de opdrachtnemer wijzen op wat is afgesproken. Aan het eind van het liedje zijn het advocaten die uitkomst moeten bieden.

En dus zegt Kashiwagi: Hou op met regels voor te schrijven aan de expert, regels over wat hij moet doen, hoe hij dat moet doen en wanneer. Wat hem betreft mag de opdrachtnemer zelf het contract opstellen. Het contract beschermt immers de opdrachtnemer tegen inmenging door de opdrachtgever.

Bron: Pianoo.nl

Dean Kashiwagi’s Best Value Procurement verlegt grenzen