Als aankomend DIV-adviseur stap ik in een leeuwenkuil.  In de kuil staan leeuwen grommend en brullend tegenover elkaar. Ik voel de adrenaline stijgen nu ik me in dit krachtenveld heb begeven.

Daar in die kuil komen de invalshoeken van DIV bij elkaar. Kennis, organisatie, ICT en communicatie. Elke invalshoek moet worden bekeken en meegenomen in het advies. Kennis is macht! Weet ik. Maar wie beschikt er over de juiste kennis? En waar kan ik die vinden?

De organisatie is een wereld op zich. Formeel keurig vastgelegd in een organigram maar als adviseur ga ik op zoek naar het achterliggende netwerk. Daar waar de onderstroom heerst en verdeelt. Een onzichtbaar netwerk waarin iedereen met elkaar verbonden is en bijeenkomt op social media of de koffiecorner waar tegenstand, weerstand en medestand gebroedelijk samen een bakkie doen. Een niet te onderschatten factor waar ik rekening mee moet houden.

En ICT? Pratend in bits en bytes spreken zij een andere taal. Zo lijkt het. En hier ligt voor mij een uitdaging. De DIV-adviseur als leeuwentemmer. Met mijn stem als belangrijkste communicatiewapen stap ik vol vertrouwen in de leeuwenkuil.
Ik hoor toe, luister aandachtig en probeer wensen te vertalen in mijn advies.

De leeuwenkuil
Getagd op: